Saopštenje za medije

Hitne preporuke za promenu EU regulativa nakon požara u Grenfel Taueru

Sastanak Evropske komisije na temu bezbednosti fasada od požara biće održan 16. juna  

Brisel, 15. jun

Organizacija Fire Safe Europe izražava najdublje saučešće porodicama nastradalih i najiskrenije saoseća sa povređenima i onima koji su na bilo koji način ugroženi u strašnom požaru u Grenfel Taueru u Londonu. Takođe pohvaljujemo napore vatrogasaca, službi za hitne intervencije i dobrovoljaca.

U potpunosti se slažemo sa izjavom Britanske asocijacije za zaštitu od požara koju su dali medijima i na svom vebsajtu.

Fire Safe Europe godinama vodi kampanju za poboljšanje zaštite od požara u zgradama u Evropi, i pozvao je Evropsku Uniju da reaguje, tako što je razvio Strategiju za zaštitu od požara sa jasnom vizijom i alatima za smanjenje uticaja vatre i požara.

BSS

Brend BSS prisutan je na tržištu Republike Srbije 10 godina, a transformisan u Kompaniju BSS ( Balkans Security Services doo) od aprila 2015. Godine se vraća na tržište, stremeći da uskladi potrebe svojih partnera, domaće zakonodavstvo i Evropske vrednosti u svom poslovanju.

Sigurnost društva zavisi od nivoa spremnosti i kvalitetne reakcije u vanrednim situacijama. Od svih rizika koji su prisutni u našem životu i poslovanju, najveće posedice donosi rizik od nastanka požara. Spremnost za kvalitetnu i brzu reakciju je moguća samo ako se pravovremeno informišemo-edukujemo za ponašanje u ovakvim situacijama, i naravno opremimo odgovarajućom opremom i sistemima, uz njihovo kvalitetno i pravovremeno održavanje.